Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: ЕУ најзначајнији трговински партнер Западног Балкана

Објављено: 01.02.2018. 16:20 Аутор: Министарство економије
Европска унија је убједљиво најзначајнији трговински партнер свих земаља на Западном Балкану, један је од закључака конференције "ЕУ - СРБИЈА 2018: инвестиције, раст и запошљавање" која је јуче одржана у Београду.

На Конференцији, коју је организовала Привредна комора Србије у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији, учествовао је и генерални директор Директората за трансформацију и инвестиције у Министарству економије Радосав Бабић. Конференцију је отворила предсједница Владе Републике Србије Ана Брнабић и предсједник Европског парламента Антонио Тајани

На конференцији се разговарало о инвестицијама и њиховом утицају на привредни раст и повећање запослености, а учешће у дискусијама организованим у оквиру Конференције узели су представници европских асоцијација за подршку малим и средњим предузећима, Европске инвестиционе банке, Европске банке за обнову и развој, као и представници релевантних институција за подршку малим и средњим предузећима из региона. 

У другом дијелу конференције, у оквиру Европске мреже предузетништва (Ентерприсе Еуропе Нетwорк - ЕЕН), одржани су пословни сусрети око 150 регистрованих компанија и малих и средњих предузећа из ЕУ земаља и земаља Западног Балкана.

Представници црногорских предузећа, кластера и удружења су, такође, узели учешће на овим пословним сусретима, уз подршку Европске мреже предузетништва Црне Горе, којом координира Министарство економије.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?