Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Допринос бољој инклузији Рома и Египћана

Објављено: 01.02.2018. 20:28 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Пројекат „Социјална инклузија Рома и Египћана кроз запошљавање“, у многоме је допринио бољем и адекватнијем интегрисању припадника РЕ популације у црногорско друштво, како кроз побољшање пословних вјештина учесника пројекта, односно  подршку укључивању на тржиште рада,  тако и у погледу едукације о социјалним правима и њиховој доступности, поручено је на завршној конференцији пројекта, одржаној данас у ПР Центру.

У оквиру пројекта, објављен је позив за Роме и Египћане са подручја Подгорице за учешће у програму стручне обуке и грантова за самозапошљавања са циљем развијања сопствених радних капацитета и финансијског оснаживања. Обуку су успјешно завршили 33 полазника, а ментори односно послодавци били су привредна друштва, предузећа и организације са територије Главног града. 

Послодавци су пренијели позитивна искуства из рада са стажистима и позвали ширу заједницу да покажу већи интерес за запошљавањем када је у питању ова рањива група.

Програм Социјалне инклузије РЕ популације су претходних годину дана усјешно реализовали организација ХЕЛП и Главни град, уз финансијску подршку Европске Уније и покровитељство Владе Црне Горе.
У својству Уговорног тијела, Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија, био је надлежан за праћење имплементације овог грант уговора и, у сарадњи са  Министарством рада и социјалног старања, обезбиједио је реализацију пројекта у складу са прописаним уговорним оквирима.

Изјаве учесника завршне конференције грант пројекта „Социјална инклузија Рома и Египћана кроз запошљавање“:

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?