Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић се сусрео са Иреном Маџгаљ: Талентима ћемо дати заслужено мјесто

Објављено: 02.02.2018. 20:23 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министар просвјете др Дамир Шеховић сусрео се данас са Иреном Маџгаљ, побједницом XВ Међународне олимпијаде из руског језика, која се одржала у децембру прошле године у Институту за руски језик у Москви.

Министар се током сусрета упознао са начином селекције на поменутом такмичењу, на коме је учествовало преко 2 500 дјеце, али и са бројним наградама које је Ирена освајала током основне и средње школе, укључујући “Луча” диплому и награде на државном такмичењу у знању руског језика.

Маџгаљ и министар Шеховић разговарали су и о могућностима које се освајањем награда отварају надареним младим људима. Министар је рекао да Министарство просвјете покушава да пружи подршку сваком таленту, те да ће се од ове године то радити на системски начин.

PR služba Ministarstva prosvjete

Наиме, Министарство просвјете основало је Фонд за квалитет и таленте, који ће постати оперативан у другој половини ове године. Из њега ће се, на основу јасних критеријума који ће ускоро бити дефинисани, опредјелјивати средства за подршку ученицима и наставницима.

Ирена Маџгаљ је ученица другог разреда ЈУ Средња стручна школа у Бијелом Пољу и одличан је ученик. На поменутом такмичењу у Москви на коме је освојила прву награду, учестовало је преко 2 500 ученика из цијелог свијета, а у финалном дијелу 151 ученик из 28 земаља. Осим главне награде Маџгаљ је освојила и прво мјесто у номинацији „Млади оратор“, а ментор јој је био професор Расим Касуновић.

Министар је побједници уручио и поклон, као и пригодан поклон за ментора Касуновића.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?