Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Уехара разговарали о сарадњи у области културе

Објављено: 09.02.2018. 21:41 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Њ.Е. Маргарет Уехара разговарали су данас о сарадњи и пројектима у области културе који се реализују у партнерству двије земље.

Министар Богдановић је оцијенио да је подршка Сједињених Америчких Држава за Црну Гору и Министарство културе од изузетног значаја и истакао увјерење да ће се успјешна сарадња наставити и у наредном периоду. 

Министар је посебно истакао значај Фонда америчког амбасадора за заштиту и очување културне баштине, у оквиру којег су претходних година подржани значајни приојекти у области културне баштине. Посљедња активност коју је подржала Амбасада САД у оквиру наведеног Фонда, била је рестаурација културног добра Млин Ивана Црнојевића у Пријестоници Цетиње, за коју је опредијељен износ од 55.211.00$. Како се радови на овом културном добру приводе крају, министар Богдановић и амбасадорка Уехара договорили су да на прољеће свечаном церемонијом обиљеже завршетак радова. 

Амбасадорка Уехара је истакла задовољство размјеном коју остварују институције и умјетници двије земље и навела како уз још снажнију подршку Министарства и Амбасаде она може бити динамичнија и свеобуххватнија. 

Саговорницу су разговарали о ситуацији у Народном музеју Црне Горе, при чему је министар Богдановић нагласио да је Влада Црне Горе формирала Државну комисију са задатком да прати процес ревизије у Музеју, као и да ће ће након дефинисања чињеничног стања, у случају утврђивања било чије одговорности бити покренути процеси пред надлежним органима. 

Министар Богдановиц и амбасадорка Уехара су такодје разговарали о медијском законодавству у Црној Гори и законодавним измјенама које су планиране у тој области у овој години.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?