Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Састанак са координаторима мултидисциплинарних тимова за заштиту од насиља у породици и насиља над дјецом

Објављено: 09.02.2018. 21:53 Аутор: мрсс
Дана 09. фебруара 2018. године, у просторијама Министарства рада и социјалног старања, одржан је састанак коме су присуствовали министар рада и социјалног старања, Кемал Пуришич, државна секретарка у Министарству рада и социјалног старања, Вукица Јелић, генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту, Горан Кушевија, представник Завода за социјалну и дјечју заштиту и кооринатори мултидисциплинарних тимова за заштиту од насиља у породици и насиља над дјецом. 

Састанак је организован у циљу размјене искустава, уједначавања и унапређења рада мултидициплинарних тимова, као и креирања препорука за њихов даљи рад. 

Мултидисциплинарни тимови организацијом трибина, округлих столова и састанака радиће на побољшању стања у области породичног насиља и насиља над дјецом, а путем средстава јавног информисања представиће свој рад којим ће се утицати на подизање свијести друштва о овој проблематици и борби за што бољи и мирнији живот и за окружење без насиља.

Министарство рада и социјалног старања ће и даље наставити са развојем социјалних сервиса за заштиту жртава насиља и креирању безбједног окружења за безбрижно одрастање дјеце.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?