Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Колашин: Делегације министарстава одбране Црне Горе и Македоније обишле кадете војне академије из Скопља

Објављено: 10.02.2018. 22:38 Аутор: мод
Делегације Министарства одбране Црне Горе, на челу са државним секретаром, Слободаном Филиповићем и Министарства одбране Републике Македоније, на челу са државним секретаром Драганом Николићем, обишле су данас кадете са Војне академије „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу, који у Колашину и на Бјеласици обављају обуку у зимским условима.

На обуци у Црној Гори, која траје од 3. до 14. фебруара је 29 кадета, студената друге године академије, од којих је троје из Црне Горе, као и два командира и три инструктора.

Филиповић и Николић, који су се срели и прије три мјесеца у Подгорици, поновно су изразили задовољство изузетно квалитетном сарадњом два министарства одбране, посебно на плану размјене искустава у процесу изградње интегритета, израде стратешких докумената из области одбране, као и заједничких обука. Поред осталих војних академија у иностранству, црногорски кадети већ годинама се школују на војној академији у Скопљу.

Обука македонских кадета у зимским условима у Колашину, је једна од активности која се годинама реализује у Колашину и која је предвиђена Планом билатералне сарадње између двије земље.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?