Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

XXИИ конкурс дјечијег цртежа „Ово је мој Мексико“

Објављено: 13.02.2018. 20:08 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министарство спољних послова Мексика, путем Института за Мексиканце у иностранству (ИМЕ) позива сву заинтересовану дјецу да узму учешће на XXИИ-ом конкурсу дјечијег цртежа „Ово је мој Мексико, његова историја, обичаји, гастрономија, плаже, музика“. На Конкурсу могу да учествују дјеца из цијелог свијета која имају између 6 и 14 година.

Радови који учествују на Конкурсу треба да буду рађени на хамеру или картону квадратног облика (димензије 30 x 30 цм или 12" x 12"), четкицом, оловком, воденим бојама, темперама, воштаним бојама или другим материјалима по жељи.

Сваки учесник Конкурса треба да напише своје име и опис цртежа, потпише свој рад, запише датум, залијепи пријавни формулар на полеђини цртежа (формулар је доступан у прилогу). Радове треба доставити Амбасади Мексика у Београду најкасније до 31. маја 2018. године.

Радови који су копирани, прецртани, недовршени, не испуњавају критеријуме који се односе на димензије или радови на којима су примијетне интервенције одраслих, неће моћи да учествују на Конкурсу.

Жири састављен од стручњака за дјечије стваралаштво одабраће најбоље радове. Имена аутора одабраних радова биће објављена на web страници Института за Мексиканце у иностранству (www.име.гоб.мx) најкасније до 29. јуна 2018. године.

Биће одабрано 12 победничких радова који ће добити поклон изненађења, као и 50 радова који ће добити похвале, и чиниће дио путујуће изложбе, која ће бити представљена у Мексико Ситију а потом и широм свијета. 62 одабраних цртежа биће објављени у календару ИМЕ 2019 и чиниће дио путујуће изложбе 2018.

ОВДЈЕ можете преузети пријавни формулар.

Додатне информације се могу пронаћи на сљедећој интернет адреси:
хттп://www.гоб.мx/име
хттп://www.име.гоб.мx/естеесмимеxицо2018/

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?