Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Почели преговори о измјенама Споразума о слободној трговини са Турском

Објављено: 14.02.2018. 19:54 Аутор: Министарство економије
Измјенама и допунама Споразума о слободној трговини између Црне Горе и Републике Турске и проширивањем листе концесија пољопривредних производа, тржиште пољопривредних производа биће додатно либерализовано, закључено је током прве рунде преговора између двије државе, који су у протекла два дана одржани у Подгорици. 

Црногорску делегацију предводио је генерални директор Директората за мултилатералну и регионалну трговинску сарадњу и економске односе са иностранством Горан Шц́епановиц́, док је турску делегацију предводио помоћник генералног директора за ЕУ послове у турском Министарству економије Рамазан Киса.

Осим разговора о приступу тржишту пољопривредних производа, тема преговора била је и трговина услугама.

Подсјећамо, у децембру прошле године у Анкари је одржана друга сједнице Мјешовите комисије за имплементацију Споразума о слободној трговини између Црне Горе и Републике Турске, на којој је договорено да се у овој години отпочну преговори о додатној либерализацији. 

Наредна рунда преговора биће одржана путем видео конференције у марту ове године.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?