Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СОПШТЕЊЕ: Одржана ВИИ редовна сједница Социјалног савјета

Објављено: 14.02.2018. 22:11 Аутор: мрсс
ВИИ редовна сједница Социјалног савјета, којом је предсједавао министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић, одржана је данас, 14. фебруара 2018. године

Министар финансија Дарко Радуновић и државна секретарка у Министарству финансија Нина Вујошевић такође су узели учешће у данашњем раду Социјалног савјета, у оквиру Иницијативе за преговоре за повећање минималне зараде, смањење трошкова на зараде и увођење неопорезивог дијела зараде.

Теме сједнице, поред Иницијативе биле су и разматрање и давање мишљења о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о заштити и здрављу на раду и Нацрту закона о раду.

Након изнесених аргумената са стране свих конституената Савјета у вези са иницијативама, закључено је да је потребно формирати радну групу која ће, у сарадњи са Министарством финансија, сачинити анализу која има за циљ сагледавање свих елемената који утичу на повећање износа минималне зараде као и ефекте њеног повећања, смањење трошкова на зараде и увођење неопорезивог дијела зараде. Рок за израду анализе је мјесец дана, након чега ће се одржати сједница Савјета.

Савјет је дао позитивно мишљење на Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити и здрављу на раду.

Чланови Социјалног савјета констатовали су да постоји простор да се на нивоу радне групе изврше усклађивања појединих ставова у оквиру Нацрта закона о раду, о чему ће се Социјални савјет изјаснити на електронској сједници.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?