Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2018. годину

Објављено: 15.02.2018. 16:01 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација у складу са Агробуџетом за 2018. годину и буџетском линијом - 1.2.Програм унапређивања пчеларства објављује Јавни позив за достављање захтјева за подршку при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2018. годину.

Позивом се уређују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава. Укупан износ расположивих средстава по овом позиву је 40.000 . Подршка Министарства износи до 50% реализоване инвестиције, односно до 50% извршене набавке воска.

Предмет подршке овог позива је набавка сертификованог органског воска у облику сатне основе и набавка сертификованог конвенционалног воска у облику сатних основа.

Корисници подршке су физичка или правна лица уписана у Регистар одобрених објеката за производњу меда који води Управа за безбиједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и у Регистар субјеката у органској производњи закључно са 31. децембром 2017. године, за органске произвођаче.

Образац захтјева за додјелу подршке по овом Јавном позиву може се преузети са интернет странице Министарства, у службеним просторијама Министарства, са интернет странице Савеза или у просторијама Савеза или у канцеларијама Службе за селекцију стоке.

Попуњен образац захтјева заједно са потребном документацијом послати искључиво препорученом поштом на адресу Министарства:

Министарство пољопривреде и руралног развоја захтјев по Јавном позиву за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2018. годину. Римски трг бр. 46, 81000, Подгорица

Трајање позива је до 20.03. 2018. године.

Све информације у вези са позивом могу се добити директно у Министарству пољопривреде на телефон. 020-482/292, Савезу пчеларских организација Црне Горе на телефон 069-941/505 или у канцеларијама Службе за селекцију стоке на телефон 020-265/337.

Циљ је да се овим програмом помогне пчеларима који се баве органским и конвенционалним начином производње да унаприједе здравље пчела и квалитета меда.

Јавни позив за подршку за набавку воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2018. годину

Захтјев за Јавни позив за набавку воска за органску и конценционалну производњу меда за 2018. годину

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?