Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Презентоване новине утврђене Предлогом закона о унутрашњим пословима

Објављено: 16.02.2018. 20:33 Аутор: МУП
Данас су завршене дводневне јавне консултације о Предлогу закона о унутрашњим пословима које је Министарство унутрашњих послова организовало у сарадњи са партнерима из пројекта Подршке Европске уније владавини права (ЕУРоЛ ИИ).

Консултације су биле прилика за презентовање новина предвиђених Предлогом, као и за конструктиван дијалог и размјену мишљења са заинтересованом и стручном јавношћу.

Генерални директор Директората за послове надзора у МУП-у, Данило Ћупић истакао је да је основни циљ приликом израде овог закона био стварање акта који ће послужити као оруђе у борби са свакодневним безбједносним пријетњама и упориште за даљи развој Управе полиције. Подсјетивши да ће се овим наставити започете реформе, он је као област од посебног значаја која је утврђена овим Предлогом закона истакао увођење безбједносних провјера које ће се вршити приликом запошљавања у полицији. У фокусу консултација, поред наведеног, биле су и теме које се тичу професионалног развоја полицијских службеника – заснивање радног односа, напредовање и стручно усавршавање.

У току израде Предлога закона од великог значаја била је експертска помоћ коју су пружили партнери из Европске уније, те су у ту сврху до сада организоване три, а у току је и четврта експертска мисија.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?