Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стипендије и љетњи курсеви њемачког језика у Баварској

Објављено: 19.02.2018. 20:15 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Амбасада СР Њемачке у Подгорици обавјештава заинтересоване кандидате о могућности конкурисања за стипендије за љетње курсеве њемачког језика у Баварској, за 2018. годину.

Стипендије су намијењене кандидатима из: Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Косова, Македоније, Словеније, Србије, Украјине и Црне Горе, а за њих се могу пријавити студенти (који су завршили бар прву годину студија), као и млади истраживачи свих академских области који посједују знање њемачког језика (најмање Б1 ниво).

Стипендије обухватају трошкове похађања курса и боравка и смјештаја, док путне трошкове сноси сам кандидат.

Заинтересовани кандидати треба да, најкасније до 26. марта 2018. године, поднесу сљедећа документа:

• онлине апликациони формулар који се може преузети са интернет странице www.баyхост.де (рубрика: „Фундинг & Сцхоларсхипс”. Одштампан и попуњен формулар треба послати поштом, као пратећи документ досијеа;
• мотивационо писмо које се односи на Ваше учешће на курсу њемачког језика у Баварској (1-2 странице, на њемачком или енглеском језику);
• табеларно приказан ЦВ, на њемачком или енглеском језику, са скоријом фотографијом;
• препис универзитетских положених испита са оцјенама;
• документ који доказује да сте тренутно уписани/или радите на универзитету у матичној земљи (нпр. копија студентског индекса/или уговора о раду);
• фотокопија пасоша или личне карте;
• документ који доказује Ваше знање њемачког на најмање Б1 нивоу
• није обавезно, али би било добро послати доказ о одрађеној стручној пракси, или волонтирању, уколико имате то искуство.

Наведену документацију, до датог рока, треба послати поштом на сљедећу адресу:

БАYХОСТ, Стицхwорт, Соммерспрацхкурсбwербунг“
УНИВЕРСИТАТССТР. 31
93053 РЕГЕНБУРГ
ДЕУТСЦХЛАНД

Апликације које буду стигле након овог рока не могу бити узете у разматрање и биће искључене из процеса селекције. У разматрање се неће узимати ни некомплетне апликације. Такође се неће разматрати ни апликације послате електронски или факсом, а поднијета документација се не враћа.

Кандидатима се савјетује да не стављају документацију у пластичне фолије. Довољно је послати копије оригинала, а наведену документацију не треба овјеравати ни преводити код судског тумача (довољан је превод без печата судског тумача).

Апликациони формулари за ове курсеве налазе се на интернет адреси:
хттп://www.уни-регенсбург.де/баyхост/стипендиен/спрацхкурсе-ин-баyерн/индеx.хтмл

или фацебоок страници: хттпс://www.фацебоок.цом/Баyхост-555365254630705  


За сва додатна питања и појашњења, заинтересовани кандидати се могу обратити контакт особи: госпођа Катрин
Дöппе, доеппе@баyхост.де

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?