Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stipendije i ljetnji kursevi njemačkog jezika u Bavarskoj

Objavljeno: 19.02.2018. 20:15 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete
Ambasada SR Njemačke u Podgorici obavještava zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za stipendije za ljetnje kurseve njemačkog jezika u Bavarskoj, za 2018. godinu.

Stipendije su namijenjene kandidatima iz: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije, Ukrajine i Crne Gore, a za njih se mogu prijaviti studenti (koji su završili bar prvu godinu studija), kao i mladi istraživači svih akademskih oblasti koji posjeduju znanje njemačkog jezika (najmanje B1 nivo).

Stipendije obuhvataju troškove pohađanja kursa i boravka i smještaja, dok putne troškove snosi sam kandidat.

Zainteresovani kandidati treba da, najkasnije do 26. marta 2018. godine, podnesu sljedeća dokumenta:

• online aplikacioni formular koji se može preuzeti sa internet stranice www.bayhost.de (rubrika: „Funding & Scholarships”. Odštampan i popunjen formular treba poslati poštom, kao prateći dokument dosijea;
• motivaciono pismo koje se odnosi na Vaše učešće na kursu njemačkog jezika u Bavarskoj (1-2 stranice, na njemačkom ili engleskom jeziku);
• tabelarno prikazan CV, na njemačkom ili engleskom jeziku, sa skorijom fotografijom;
• prepis univerzitetskih položenih ispita sa ocjenama;
• dokument koji dokazuje da ste trenutno upisani/ili radite na univerzitetu u matičnoj zemlji (npr. kopija studentskog indeksa/ili ugovora o radu);
• fotokopija pasoša ili lične karte;
• dokument koji dokazuje Vaše znanje njemačkog na najmanje B1 nivou
• nije obavezno, ali bi bilo dobro poslati dokaz o odrađenoj stručnoj praksi, ili volontiranju, ukoliko imate to iskustvo.

Navedenu dokumentaciju, do datog roka, treba poslati poštom na sljedeću adresu:

BAYHOST, Stichwort, Sommersprachkursbwerbung“
UNIVERSITATSSTR. 31
93053 REGENBURG
DEUTSCHLAND

Aplikacije koje budu stigle nakon ovog roka ne mogu biti uzete u razmatranje i biće isključene iz procesa selekcije. U razmatranje se neće uzimati ni nekompletne aplikacije. Takođe se neće razmatrati ni aplikacije poslate elektronski ili faksom, a podnijeta dokumentacija se ne vraća.

Kandidatima se savjetuje da ne stavljaju dokumentaciju u plastične folije. Dovoljno je poslati kopije originala, a navedenu dokumentaciju ne treba ovjeravati ni prevoditi kod sudskog tumača (dovoljan je prevod bez pečata sudskog tumača).

Aplikacioni formulari za ove kurseve nalaze se na internet adresi:
http://www.uni-regensburg.de/bayhost/stipendien/sprachkurse-in-bayern/index.html

ili facebook stranici: https://www.facebook.com/Bayhost-555365254630705  


Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja, zainteresovani kandidati se mogu obratiti kontakt osobi: gospođa Katrin
Döppe, doeppe@bayhost.de

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?