Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U ponedjeljak naknadni konkurs za upis u srednje škole, još 43 stipendije za deficitarna zanimanja: školujte se za zanimanja za koja imate afiniteta i koja su tražena

Objavljeno: 28.07.2017. 22:12 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Naknadni konkurs za upis u srednje škole biće raspisan u ponedjeljak, 31. jula. Napominjemo da u svim opštinama u Crnoj Gori ima dovoljno mjesta.

Dodatno, Ministarstvo prosvjete daje podsticaje u vidu mjesečnih stipendija od 70e za svršene osnovce koji odluče da upišu neko od stručnih deficitarnih zanimanja, i naravno ispune uslove stipendiranja. Prvi konkurs je bio raspisan u maju.

No Ministarstvo će, usljed značajnog interesovanja, i u avgustu raspisati naknadni konkurs za 43 stipendije za deficitarna zanimanja, i to: kuvare u Baru, kuvare i konobare u Budvi, montere telekomunikacionih sistema u Bijelom Polju, i vodoinstalatere i keramičare u Podgorici.

Stipendije koje su predviđene za naknadni konkurs su kako slijedi: Bar – kuvar 10 stipendija; Bijelo Polje – monter telekomunikacionih sistema – 10 stipendija; Budva - konobar 10 stipendija i kuvar 10 stipendija. Biće ponuđene još tri stipendije kao dopuna do kvote koja nije ispunjena u prethodnom konkursu i to: Podgorica - vodoinstalater 2 i keramičar 1 stipendija.

Veljko Tomić, direktor diektorata u Ministarstvu prosvjete poručio je: “Svjesni značaja stručnog obrazovanja, kao i potrebe da se naši mladi podstiču da biraju ona zanimanja za koja imaju i afiniteta i koja su tražena, odlučili smo se za ove podsticaje. Onda kada budemo shvatili da je taj izbor jedna od najvažnijih odluka u životu i da mu zato djeca ne smiju pristupati sa predrasudama prema stručnom obrazovanju, naše tržište će izgledati mnogo drugačije.”

VIDEO:

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?