Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У понедјељак накнадни конкурс за упис у средње школе, још 43 стипендије за дефицитарна занимања: школујте се за занимања за која имате афинитета и која су тражена

Објављено: 28.07.2017. 22:12 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Накнадни конкурс за упис у средње школе биће расписан у понедјељак, 31. јула. Напомињемо да у свим општинама у Црној Гори има довољно мјеста.

Додатно, Министарство просвјете даје подстицаје у виду мјесечних стипендија од 70е за свршене основце који одлуче да упишу неко од стручних дефицитарних занимања, и наравно испуне услове стипендирања. Први конкурс је био расписан у мају.

Но Министарство ће, усљед значајног интересовања, и у августу расписати накнадни конкурс за 43 стипендије за дефицитарна занимања, и то: куваре у Бару, куваре и конобаре у Будви, монтере телекомуникационих система у Бијелом Пољу, и водоинсталатере и керамичаре у Подгорици.

Стипендије које су предвиђене за накнадни конкурс су како слиједи: Бар – кувар 10 стипендија; Бијело Поље – монтер телекомуникационих система – 10 стипендија; Будва - конобар 10 стипендија и кувар 10 стипендија. Биће понуђене још три стипендије као допуна до квоте која није испуњена у претходном конкурсу и то: Подгорица - водоинсталатер 2 и керамичар 1 стипендија.

Вељко Томић, директор диектората у Министарству просвјете поручио је: “Свјесни значаја стручног образовања, као и потребе да се наши млади подстичу да бирају она занимања за која имају и афинитета и која су тражена, одлучили смо се за ове подстицаје. Онда када будемо схватили да је тај избор једна од најважнијих одлука у животу и да му зато дјеца не смију приступати са предрасудама према стручном образовању, наше тржиште ће изгледати много другачије.”

ВИДЕО:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?