Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Накнадни конкурс за средње школе и 43 нове стипендије за дефицитарне квалификације

Објављено: 31.07.2017. 20:56 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Министарство просвјете расписало је Накнадни конкурс за упис 1.890 ученика у први разред средње школе за школску 2017/2018. годину и Накнадни конкурс за додјелу додатне 43 стипендије за дефицитарне квалификације.

Од укупног броја преосталих слободних мјеста, у гимназијама је преостало 152, у четворогодишњим стручним школама 788, у трогодишњим стручним школама 869, а у школама из области умјетности је 81 мјесто.

Кандидати за упис у И разред би требало да од 16. до 18. августа 2017. године школи доставе: пријаву на Конкурс и оригинална свједочанства посљедња три разреда основне школе. Ранг листа кандидата ће бити објављена на огласној табли школе најкасније до 22. августа, док ће се пријава за упис ученика подносити школи 28. и 29. августа.

Упоредо са Накнадним конкурсом за упис у средње школе, Министарство просвјете расписало је и Накнадни конкурс за додјелу додатне 43 стипендије за дефицитарне квалификације за ученике који уписују први разред, и то: 20 стипендија за ученике који се образују по образовном програму Кувар - по десет стипендија за ученике ЈУ Средња економско-угоститељска школа, Бар и ЈУ Средња мјешовита школа „Данило Киш“, Будва; 10 стипендија за ученике који се образују по образовном програму Конобар у ЈУ Средња мјешовита школа „Данило Киш“, Будва; 10 стипендија за ученике који се образују по образовном програму Монтер телекомуникационих система у ЈУ Средња електро-економска школа, Бијело Поље; 2 стипендије за ученике који се образују по образовном програму Водоинсталатер у ЈУ Средња грађевинско-геодетска школа „Инж. Марко Радевић“ , Подгорица; 1 стипендија за ученика који се образују по образовном програму Керамичар у ЈУ Средња грађевинско-геодетска школа „Инж. Марко Радевић“, Подгорица.

Стипендија се ученицима додјељује без обавезе враћања, одобрава се за једну школску годину и исплаћује се у мјесечном новчаном износу у десет једнаких мјесечних рата ученицима који имају статус редовног.

Документа за Накнадни конкурс за додјелу стипендија за дефицитарне квалификације се подносе Школи од 22. до 29. августа 2017. године.

Накнадни конкурс за упис у И разред средње школе можете преузети ОВДЈЕ.

Накнадни конкурс за додјелу стипендија за дефицитарне квалификације можете преузети ОВДЈЕ

 

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?