Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Naknadni konkurs za srednje škole i 43 nove stipendije za deficitarne kvalifikacije

Objavljeno: 31.07.2017. 20:56 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Naknadni konkurs za upis 1.890 učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2017/2018. godinu i Naknadni konkurs za dodjelu dodatne 43 stipendije za deficitarne kvalifikacije.

Od ukupnog broja preostalih slobodnih mjesta, u gimnazijama je preostalo 152, u četvorogodišnjim stručnim školama 788, u trogodišnjim stručnim školama 869, a u školama iz oblasti umjetnosti je 81 mjesto.

Kandidati za upis u I razred bi trebalo da od 16. do 18. avgusta 2017. godine školi dostave: prijavu na Konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole. Rang lista kandidata će biti objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 22. avgusta, dok će se prijava za upis učenika podnositi školi 28. i 29. avgusta.

Uporedo sa Naknadnim konkursom za upis u srednje škole, Ministarstvo prosvjete raspisalo je i Naknadni konkurs za dodjelu dodatne 43 stipendije za deficitarne kvalifikacije za učenike koji upisuju prvi razred, i to: 20 stipendija za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Kuvar - po deset stipendija za učenike JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar i JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“, Budva; 10 stipendija za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Konobar u JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“, Budva; 10 stipendija za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Monter telekomunikacionih sistema u JU Srednja elektro-ekonomska škola, Bijelo Polje; 2 stipendije za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Vodoinstalater u JU Srednja građevinsko-geodetska škola „Inž. Marko Radević“ , Podgorica; 1 stipendija za učenika koji se obrazuju po obrazovnom programu Keramičar u JU Srednja građevinsko-geodetska škola „Inž. Marko Radević“, Podgorica.

Stipendija se učenicima dodjeljuje bez obaveze vraćanja, odobrava se za jednu školsku godinu i isplaćuje se u mjesečnom novčanom iznosu u deset jednakih mjesečnih rata učenicima koji imaju status redovnog.

Dokumenta za Naknadni konkurs za dodjelu stipendija za deficitarne kvalifikacije se podnose Školi od 22. do 29. avgusta 2017. godine.

Naknadni konkurs za upis u I razred srednje škole možete preuzeti OVDJE.

Naknadni konkurs za dodjelu stipendija za deficitarne kvalifikacije možete preuzeti OVDJE

 

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?