Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за додјелу подршке подизању вишегодишњих засада љековитог и ароматичног биља

Објављено: 21.02.2018. 17:07 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је Јавни позив за додјелу подршке подизању вишегодишњих засада љековитог и ароматичног биља за 2018. годину.

Инвестиције које се подржавају односе се на заснивање плантажа вишегодишњег љековитог и ароматичног биља као и за набавку опреме за модернизацију примарне производње тј. набавку система за наводњавање “кап по кап”.

Корисници подршке по овом Јавном позиву су пољопривредна газдинства, која морају бити уписана у Регистар пољопривредних газдинстава у тренутку подношења захтјева за одобравање подршке.

Минимална вриједност инвестиције износи 500 еура, а максимална је 10.000 еура, што значи да пољопривредно газдинство може остварити максималну висину бесповратне подршке до 50 одсто, односно до 5.000 еура у току године.

Након завршетка инвестиције, произвођачи Министарству достављају Захтјев за одобравање подршке. У зависности од врсте инвестиције, достављају се потребна документа: фотокопија личне карте, доказ о купљеној опреми и материјалима са спецификацијом и сертификат о здравственој исправности и сортној чистоћи садног/сјеменског материјала.

Рок за достављање захтјева за одобравање подршке је 15. новембар 2018. године.

Узгајивачима љековитог и ароматичног биља на располагању и друге мјере подршке

Осим подршке коју могу остварити кроз овај јавни позив, узгајивачима љековитог и ароматичног биља на располагању је бесповратна подршка кроз прераду на газдинствима; подршка по хектару кроз програм директних плаћања у биљној производњи, подршка за изградњу бунара и бистијерни, набавку механизације и други.

Информације у вези са овим Јавним позивом можете добити путем телефона: 020-482-176.

Јавни позив за додјелу подрс̌ке подизању вис̌егодис̌њих засада љековитог и ароматиц̌ног биља за 2018. годину

Захтјев за подршку по Јавном позиву за додјелу подрс̌ке подизању вис̌егодис̌њих засада љековитог и ароматиц̌ног биља

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?