Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић посјетио Центар за конзервацију и археологију Црне Горе

Објављено: 22.02.2018. 00:38 Аутор: мку
Током обиласка Центра за конзервацију и археологију Црне Горе констатовано је да је ова установа у протеклој години реализовала значајне и комплексне пројекте, те додатно оснажила своје капацитете.

Министар културе Александар Богдановић је у Центру разговарао са помоћницима директора Жељком Калезићем и Маријом Јабучанин. Састанку је присуствовао и генерални директор Директората за културну баштину Александар Дајковић.

Министар Богдановић је истакао задовољство активностима Центра за конзервацију и археологију и посебно нагласиоо да је Министарство у овој години, кроз Програм заштите и очувања културних добара, подржало реализацију 30 пројеката, у износу од око 500.000 еура. Посебно је разговарано о спровођењу археолошких истраживања на Дукљи и Црвеној стијени, али и осталим археолошким локалитетима, као капиталним ресурсима у овој области.

Саговорници су упознали Министра са структуром и организацијом Центра и посебно нагласили важност и важност окончања тендера за набавку опреме за обављање конзерваторске дјелатности, који је у току.

Разговарано је и о значају сарадње Центра са сродним инстуитуцијама у региону, како би кроз њихово искуство, поготово у областима које у Црној Гори нијесу у довољној мјери развијене, јачали своје потенцијале.

Министар Богдановић је истакао да ће Министарство културе наставити да подржава пројекте које реализује Центар, али и да ради на јачању кадровских капацитета у областима конзервације и археологије, имајући у виду значајан дефицит кадрова у наведеним секторима.

На крају, Министар је информисао саговорнике да је процедура именовања новог директора Центра за конзервацију и археологију у току и се окончање процедуре очекује у наредним данима.


mkumku
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?