Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак министра Богдановића са директорима Краљевског позоришта “Зетски дом”

Објављено: 22.02.2018. 17:54 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић посјетио је Краљевско позориште “Зетски дом” и разговарао са руководством ове установе, директором Слободаном Божовићем и умјетничком директорицом Лидијом Дедовић.

Представници “Зетског дома” упознали су министра Богдановића са главним активностима и пројектима позоришта, који су актуелни у овој години.

Разговарано је о пројекту реконструкције зграде позоришта за коју су припремне процедуре у току, а за коју је дио планираних средстава обезбијеђен Капиталним буџетом за ову годину. Како су истакли саговорници обезбијеђена средства омогућиће почетак активности, које ће се наставити у наредним годинама. У том смислу је разговарано и о обезбјеђивању алтернативног простора за рад и дјеловање “Зетског дома” током реконструкције објекта и договорено да се у наредним мјесецима дефинише план за овај период, како би сви предвиђени пројекти били реализовани на најбољи начин.

Директор Божовић је истакао како је у току израда новог Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији. Министар Богдановић је оцијенио важним што хитније окончање израде наведеног документа и нагласио да ће формирање глумачког ансамбла Краљевског позоришта “Зетски дом” предвиђено новом систематизацијом, допринијети даљој афирмирмацији позоришта у региону али и шире.

Разговарано је о европским пројектима у којима је до сада учествовао “Зетски дом”, а који су омогућили сарадњу са изузетно значајним умјетничким и стваралачким именима и реализацију квалитетне позоришне продукције. Како је истакла умјетничка директорица Дедовић, позоришту је и ове године одобрен пројекат у оквиру ИНТЕРРЕГ ИПА програма прекограничне сарадње Италија-Албанија-Црна Гора, који има за циљ промоцију нематеријалних културних добара кроз умјетност и позориште. Пројекат ће трајати двије године, у његовој реализацији ће учествовати и институције из Албаније и Италије, а укупна вриједност пројекта је милион еура.

Министар Богдановић је истакао задовољство што је Краљевско позориште “Зетски дом” покренуло и неколика нова сегмента у свом раду, првенствено посвећена дјеци и младима и нагласио важност и значај које позориште има у области образовања и едукације најмладје популације.

MKUMKU
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?