Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерал Даковић са вицеадмиралом Дел Риом: Изузетна сарадња са МАРЦОМ-ом

Објављено: 22.02.2018. 23:31 Аутор: мод

Начелник Штаба Поморске команде савезничких снага НАТО-а (МАРЦОМ) вицеадмирал Еугенио Диаз Дел Рио борави у посјети Војсци Црне Горе. Он се данас састао са вршиоцем дужности начелника Генералштаба ВЦГ, бригадним генералом Илијом Даковићем. Долазак вицеадмирала Дел Риа у Црну Гору организован је у склопу посјете Сталне НАТО групе бродова за противминска дејства (СНМЦМГ2).

Генерал Даковић је захвалио вицеадмиралу Дел Риу на подршци коју Поморска команда савезничких снага пружа Војсци Црне Горе. Изузетна обострана сарадња посебно се огледа у домену унапређења капацитета Морнарице ВЦГ и посјетама сталних НАТО група бродова за противминска дејства.

Вицеадмирал Дел Рио је захвалио генералу Даковићу на посвећености заједничким циљевима Алијансе, те доприносу припадника ВЦГ у домену поморске сигурности. Он је нагласио да је и сјутрашња посјета НАТО групе бродова, који ће упловити у Луку Бар, само наставак добре сарадње и праксе, те да ће бити настављена и интензивирана у будућем периоду.

Генерал Даковић и вицеадмирал Дел Рио су разговарали и о другим моделима унапређења изузетно добре сарадње.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?