Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње

Објављено: 23.02.2018. 15:08 Аутор: МПРР

Пољопривредни произвођачи и ове године имају могућност да добију бесповратну подршку за набавку механизације која је у функцији примарне производње. Ријеч је о мјери која је уведена прошле године, а за коју су пољопривредници тада исказали велико интересовање.

Министарство је данас објавило Јавни позив за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме за 2018. годину. Корисници подршке кроз овај јавни позив су физичка или правна лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и односе се на секторе сточарства, крмног биља, виноградарства, воћарства, маслинарства, затим ратарства, повртарства И љековитог биља. Подражава се куповина једноосовинских погонских машина, као што су мотокултиватори, мотокосачице, и прикључци за ове машине. Предмет подршке су и прикључци за двоосовинске машине, као што су тракторске косачице, плугови, фрезе, тањираче, дрљаче, сјетвоспремачи, сијачице, садилице, расипачи минералног ђубрива, растурачи стајњака, прскалице, берачи, вадилице, приколице и слично.

Подршка се обезбјеђује у износу до 50% од вриједности инвестиције, а не више од 2.500,00€ по поднесеном захтјеву. акон реализоване инвестиције, односно купљене механизације, пољопривредни произвођачи достављају Захтјев за одобравање подршке са пропратном документацијом која је дефинисана Јавним позивом. Након извршене административне и теренске контроле од стране Министарства подршка се исплаћује корисницима.

Произвођачи могу достављати захтјеве до до 23.05.2018. године. Јавни позив ће се завршити прије 23.05.2018. године уколико укупна висина подршке, на основу захтјева за додјелу подршке, превазилази буџетом планирани годишњи износ. Министарство ће у том случају прекинути даљу реализацију мјере, обавијестити пољопривредне произвођаче и/или пропорционално смањити износ средстава подршке у односу на сваки појединачни захтјев за додјелу подршке.

Јавним позивом утврђени су услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

Информације у вези са Јавним позивом могу се добити путем телефона: 020/482-176

Јавни позив за за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2018. годину

Захтјев за одобравање подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2018. годину

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?