Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: За енергетску адаптацију 6 објеката предвиђено 6 милиона еура у 2018. години

Објављено: 25.02.2018. 16:19 Аутор: Министарство економије
Министарство економије ће у 2018. години финансирати извођење радова на примјени мјера енергетске ефикасности на 6 образованих установа у Црној Гори, укупне вриједности 6 милиона еура.

У том циљу, Министарство ће ускоро потписати уговор о реконструкцији 3 образовне установе у Подгорици, и то: Гимназији „Слободан Шкеровић“, Ресурсном центру за дјецу и младе „Подгорица“ и Ресурсном центру за образовање и оспособљавање „1.јун“. Почетак радова на два ресурсна центра планиран је већ на прољеће, док ће радови на Гимназији почети након завршетка школске године.

Осим ових, у 2018. години је планирана реконструкција још 3 објекта у Црној Гори, за које је тендерска процедура у току. У питању су Завод „Комански мост“ у Подгорици, ОШ „Алекса Бећо Ђилас“ и СМШ „Вуксан Ђукић“ у Мојковцу.

Енергетска реконструкција свих 6 објеката спроводи се у оквиру „Програма енергетске ефикасности у јавним зградама - фазе И и ИИ“, који Министарство економије од 2012. године реализује у сарадњи са Министарством просвјете, Министарством рада и социјалног старања и Управом за имовину. За имплементацију програма обезбијеђена су средства из кредита КфW банке у вриједности од 31,5 милиона еура, и донација у вриједности од 4,68 милиона еура.

До сада је у оквиру Програма извршена примјена мјера енергетске ефикасности у 28 образовних установа, при чему је укупна вриједност уложених средстава износила 20,9 милиона еура.

Циљ програма је оптимизација потрошње енергије уз остварене услове комфора, побољшање услова за боравак и рад корисника, као и допринос одрживом развоју Црне Горе.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?