Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одлука о избору кандидаткиње за чланицу Комисије за расподјелу средстава НВО

Објављено: 26.02.2018. 21:05 Аутор: мку

На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација ("Службени лист ЦГ", број 7/12), а у вези са чланом 32б став 3 Закона о невладиним организацијама ("Службени лист ЦГ", бр. 39/11 и 37/17), министар културе донио је

ОДЛУКУ

о избору кандидаткиње за чланицу

Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама

 

За чланицу Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама бира се Славица Стриковић, која је по Јавном позиву невладиним организацијама које дјелују у областима културе и умјетности за предлагање кандидата за члана Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама, упућеном 6. фебруара 2018. године, предложена од стране сљедећих невладиних организација:

1. Женска акција, Никшић

2. Аввантура Монтенегро, Подгорица

3. Космополит, Никшић

4. Урбар (Урбанизам и архитектура града), Подгорица

5. Култура Плус, Подгорица

6. Друштво српских књижевника Црне Горе и Херцеговине, Подгорица

7. Удружење издавача и књижара Црне Горе, Подгорица

8. Његошеве вечери поезије, Подгорица

9. Зинак, Подгорица

10.  Б филм Монтенегро, Подгорица

11.  Цултурцом, Подгорица

12.  Жабљак Црнојевића филм, Подгорица

13.  Удружење родитеља и дјеце са тешкоћама у развоју, Подгорица

14.  Фолклорни ансамбл Опанак, Подгорица

15.  Фолклорно удружење за дјецу и омладину са посебним потребама, Подгорица

16.  Педагошки центар Црне Горе, Подгорица

17.  Клапе Црне Горе, Бар

18.  Театар Чедо Драговић, Бар

19.  Нур, Бар

20.  Бизнис Старт-уп Центар, Бар

21.  Спес, Подгорица.

Образложење

Министарство културе упутило је Јавни позив невладиним организацијама које дјелују у областима културе и умјетности за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама, 6. фебруара 2018. године, на основу члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација, а у вези са чланом 32б став 3 Закона о невладиним организацијама.

 

По јавном позиву достављено је укупно 127 предлога за шест кандидата/киња: 68 за Азру Храповић, 33 за Славицу Стриковић, 11 за Игора Ракчевића, шест за Данила Јеловца, пет за Етхема Мандића и четири за Менсура Шаљаја. Увидом у достављене предлоге и документацију, утврђено је да су кандидати/киње имали сљедећи број предлога који су достављени благовремено, уз сву потребну документацију и који испуњавају све прописане услове: Славица Стриковић 21, Азра Храповић 15, Игор Ракчевић седам, Етхем Мандић два, Менсур Шаљај два и Данило Јеловац један. Остали предлози нијесу достављени уз сву потребну документацију или не испуњавају све прописане услове (дјелатности и циљеви у акту о оснивању/статуту не односе се на област културе/умјетности; документ о пројектима и активностима непотпун у погледу године реализације; реализовани пројекти и активности не односе се на област културе/умјетности итд.).

Министарство културе објавило је Листу кандидата/кандидаткиња предложених за члана/чланицу Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама, са називима невладиних организација које су их предложиле, 23. фебруара 2018. године, а на основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација.

Полазећи од одредбе члана 14 Уредбе да се за члана радног тијела бира онај кандидат/киња за кога је достављено највише предлога невладиних организација, за чланицу Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама изабрана је Славица Стриковић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?