Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерална директорица Тања Остојић састала се данас са Лодовиком Сонегом, предсједником италијанске делегације при Парламентарној скупштини ЦЕИ

Објављено: 27.02.2018. 21:03 Аутор: МУП
Сарадња између Црне Горе и Италије на завидном је нивоу, оцијењено је данас на састанку генералне директорице Директората за међународну сарадњу и европске интеграције Тање Остојић и италијанског сенатора и предсједника италијанске делегације при Парламентарној скупштини Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) Лодовика Сонега.

У конструктивној размјени мишљења, саговорници су се осврнули на подршку коју Италија пружа Црној Гори на њеном путу ка ЕУ, те нагласили да је питање безбједности од највећег значаја у области сарадње између двије државе.

У фокусу састанка била су питања организованог криминала, насилног екстремизма и вјерске радикализације, а било је ријечи и о миграторним токовима. Саговорници су оцијенили да постоји простор за даље оснаживање билатералне сарадње кроз нове пројекте који би били посвећени борби против свих облика криминала.

Заједнички је констатовано да Црна Гора, захваљујући својој географској позицији, игра кључну улогу у превентивном дјеловању у овим питањима на Западном Балкану.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?