Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Утицај, положај и перспектива младих из ромске и египћанске заједнице: министар Зенка са младим ромским активистима

Објављено: 28.02.2018. 00:19 Аутор: ПР служба

У знаку успјешне сарадње коју Министарство за људска и мањинска права има са невладиним организацијама које дјелују у области унапријеђења и заштите људских и мањинских права, министар Мехмед Зенка састао се и разговарао са представницима НВО Корачајте са нама – Пхирен Аменца, Елвисом Беришом и Серђаном Бафтијаријем.

Министар Зенка истакао је значај заједничке сарадње и поздравио све веће укључивање младих образованих активиста/киња из ромске и египћанске заједнице са намјером да се побољша положај и квалитет живота ове заједнице. Зенка је поздравио јачање активизма младих генерација из ромске популације и истакао дас у они најбољи примјер и показатељ успјешних помака у интеграцији своје заједнице.

Елвис Бериша испред невладине организације Корачајте са нама – Пхирен Аменца је казао да ова организација настоји да оправда свој рад предузимајући кораке у реализацији пројеката који се односе на пружање подршке младима. Он је истакао да тренутно у сарадњи са Центром за обуку и образовање реализују информатичке обуке за стицање  Европског сертификата за познавање рада на рачунару као и обуке за јачање капацитета младих за активно учешће у јавном животу.

Министарство за људска и мањинска права има потписан Меморандум о сарадњи са невладином организацијом Пхирен Аменца и у фокусу сарадње постављене су активности које се односе на развој идентитета ромске и египћанске заједнице у Црној Гори, као и области на којима је базирана Стратегија за социјалну инклузију Рома и Египћана 2016-2020.

Представници невладине организације разговарали су са министром и о предстојећој националној конференцији "Положај младих Рома и Ромкиња - стање и потребе", која је планирана сјутра у Подгорици, а такође ће се бавити питањем, утицајем, положајем и перспективом младих из ромске и египћанске заједнице у друштву.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?