Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерал Даковић, Филиповић и Волков обишли нове припаднике ВЦГ на обуци

Објављено: 28.02.2018. 21:40 Аутор: ВЦГ

 

 

Вршилац дужности начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић, државни секретар Министарства одбране Слободан Филиповић и генерални директор Директората за људске ресурсе Михаило Волков обишли су данас нове припаднике Војске Црне Горе који су на основној војничкој обуци у Центру за обуку, у Даниловграду.

 

Генерал Даковић је истакао да га посебно радује чињеница да је према посљедњим истраживањима повјерења у институције система, Војска Црне Горе далеко испред осталих, те да је улога оних који тек ступају у тај систем да одрже постигнути ниво и да, изграђујући себе, допринесу да се то повјерење одржи.

 

„Да бисте били ангажовани у међународном систему, битно је да посједујете способности, знање и вјештине да реализујете оно што се од вас очекује. Битно је да стичете нова знања, унапређујете себе, а ми смо ту да вам омогућимо што квалитетније услове за рад и усавршавање“,  казао је генерал Даковић. „Ми у Војсци, били официри, подофицири, војници или цивилна лица, сви смо на истом задатку, имамо један циљ - да држава Црна Гора буде безбједна и просперитетна. Наша дужност је да задатке повјерене кроз дефинисане мисије ВЦГ реализујемо на што ефикаснији и професионалнији начин“, закључио је генерал Даковић.

Филиповић је подсјетио да је војнички позив најперспективнији позив у Црној Гори, који омогућава свима у том систему да напредују, да се усавршавају, изграђују себе и буду адекватно награђени. Зато, према његовим ријечима, том изазову могу одговорити само најбољи.

„Од око 250 лица, вас педесетак је одабрано на конкурсу. Међутим, сваки наредни уговор морате да заслужите. Морате вашим ангажовањем, понашањем у униформи и без ње, жељом и залагањем, да покажете да сте оправдали указано повјерење и да сте достојни да носите ту униформу. Врата Министарства одбране и Војске Црне Горе, увијек ће бити отворена за квалитетне појединце који служе интересима Црне Горе“, навео је он. Филиповић је додао и да је основна војничка обука само почетак војничког усавршавања. „Овдје имате од кога да научите. Најважније је да на самом почетку савладате радње и задатке на прави начин, како бисте кроз даљи радни ангажман могли брже да напредујете“, закључио је Филиповић.

Волков је подсјетио полазнике основне војничке обуке на обавезе које произилазе из војничког позива, те их још једном обавезао да поштују обиљежја која носе на униформи.

„Нама у Министарству одбране је изузетно битан и официр и подофицир и војник по уговору. Из тог разлога имамо изузетну сарадњу са савезницима по питању усавршавању у међународним оквирима. Посебно скрећем пажњу на то да сте ви сада припадници Војске Црне Горе 24 сата дневно, те да сте у обавези да поштујете униформу коју носите, обиљежја на њој и да морате бити узорни и примјерни, како у касарни, тако и ван ње“, закључио је генерални директор Волков.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?