Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Колашин: Идентификовани учесници туче; од њих узете изјаве и о свему обавијештен државни тужилац

Објављено: 01.03.2018. 18:48 Аутор: УП
Поводом снимка који је синоћ објавио „Подгорички времеплов“ на својим Фацебоок и Инстаграм страницама, а што су преузели други медији и портали, а на којем је приказан како више лица задаје ударце једном мушком лицу, те у чијем опису је наведено да се догађај десио у Колашину прошле седмице, обавјештавамо вас сљедеће:

Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Колашин су идентификовали лица која су учествовала у тучи испред угоститељског објекта у Колашину. Од лица су узете изјаве. Са лица мјеста су изузети трагови и предмети. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Колашину, код којег је предмет на оцјену и мишљење и који ће се изјаснити о квалификацији дјела.

Наиме, Дежурној служби ОБ Колашин, 24.02.2018. године око 02,40 часова, Д.И. (36) из Колашина пријавила је да је њу и њеног брата Д.И. (35) из Колашина, испред угоститељског објекта „СФРЈ“ у улици ИВ Пролетерска, физички напала породица Д. Одмах по пријем пријаве службеници ОБ Колашин су изашли на лице мјеста, гдје су у овом угоститељском објекту затекли Д.И. која је власница овог локала, њеног брата Д.И, док су са њим у друштву били А.В. (34), Б.З. (34) и В.Б. (34). Они су полицијским службеницима саопштили да су их физички напали и изударали браћа Ф.Д.(27) и С.Д. (29), њихов отав П.Д. (57) и мајка Ф.Б. (53).

Полицијски службеници су испред угоститељског објекта „СФРЈ”, недалеко од улаза пронашли један кухињски нож жуте боје и једну дрвену летву дужине од око 70цм, док су на плочнику били видљиви трагови крви, које су службеници обезбјеђивали до доласка Екипе за увиђаје са циљем изузимања трагова и предмета ради вјештачења.

С обзиром да су лица затечена у угоститељском објекту имала видне повреде, од стране полицијских службеника упућени су у Медицински центар у Колашину ради указивања љекарске помоћи.

Како се сумња, Ф.Д. је дошао око 02,30 у овај угоститељски објекат, у којем се прослављало рођење дјетета, са циљем да их упозори на гласну музику јер је прегласна, гдје га је након краће препирке Д.И. (35) одгурнуо са улаза локала. Д.И. му је, том прилико, сумња се, задао ударац затвореном шаком. Након тога је Д.И. (36) пришла Ф.Д, гдје су му њих двоје задали више удараца у предјелу главе и тијела отвореним и затвореним шакама, као и ногама од којих удараца Ф.Д. је пао на плочник, након чега му је Д.И. (35) задао још неколико удараца затвореном шаком.

В.Б, Б.З. и А.В. су се налази са И.Д. и И.Д. у вријеме трајања туче.

Након пар минута из стана су изашли С.Д, П.Д. и Ф.Б. са намјером да одбране Ф.Д. и ту долази до међусобне туче између горе наведених лица са једне стране и породице Д. са друге стране, приликом чега долази до употребе предмета (дрвене палице односно летве)од стране Ф.Б. која је, како се сумња, у више наврата том палицом задала ударце Д.И. (36).

Доласком полицијске патроле на лице мјеста породица Д. није затечена испред угоститељског објекта, као ни на адреси становања.

Након указане љекарске помоћи Д.И. (36) и Д.И. (35), од њих су од дежурног старијешине узете изјаве на записник о обавјештењу прикупљеном од грађанина на околности нарушавања јавног реда и мира, док су остала три лица која су се налазила са њима у друштву приступила у просторије ОБ Колашин у 10,00 часова наредног дана ради давања изјава.

У просторије ОБ Колашин су, 24.02.2018. године око 09,00 часова, приступила породица Д. ради давања изјаве. Ф.Д. је имао видне повреде у предјелу главе и тијела које су настале током наведене туче.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Колашину који је наложио да му се доставе предмети и списи на оцјену и да се, сходно његовој наредби, видео снимак изузме и приложи у доказни материјал.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?