Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Састанак са представницима Европске комисије

Објављено: 01.03.2018. 19:24 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Министар финансија Дарко Радуновић са сарадницима, састао се данас са тимом Јединице за земље кандидате и потенцијалне кандидате у Директорату за економију и финансије Европске комисије, на челу са шефом одјељења Уве Штамом, како би разговарали о приоритетним политикама Владе Црне Горе садржаним у Програму економских реформи (ПЕР) за период 2018-2020, и потенцијалним смјерницама за даље спровођење фискалних мјера и структурних реформи.

У том контексту, на састанку је оцијењено да је постигнута висока усаглашеност поменутог документа са препорукама Европске комисије изнијетим на министарском састанку одржаном у Бриселу  у мају прошле године, те да је Црна Гора, постигнутим резултатима показала озбиљну посвећеност реформи економског система. Како је наведено, у наредном периоду ће од круцијалног значаја бити наставак имплементације мјера фискалне консолидације усмјерених ка повећању прихода и смањењу потрошње, као и подршци динамизирању економског раста у функцији смањења дефицита и нивоа јавног дуга.

Захваљујући на  екпертској подршци Европске комисије и препорукама за стратешко програмирање политика, министар Радуновић је саопштио да су у претходном периоду спроведене мјере које већ данас упућују на стабилност у финансијском и монетарном сектору, као и на успостављање контроле над кључним фискалним показатељима. У фокусу будућих активности, како је додао, биће очување позитивних трендова у систему јавних финансија, уз уклањање препрека развоја и конкурентности економије.

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?