Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Пинк Пантер: Лишен слободе у Шпанији по потјерници НЦБ Интерпол Подгорица због издржавања казне затвора у Црној Гори за кривично дјело почињено у Јапану

Објављено: 02.03.2018. 14:00 Аутор: УП
Службеници шпанске полиције су, захваљујући међународној полицијској сарадњи црногорске канцеларије Интерпола са колегама у Шпанији, а поступајући по нашој међународној потјерници, лишили слободе Радована Јелушића (47) из Никшића, држављанина Црне Горе, који се потраживао због издржавања казне затвора у нашој држави изреченој због разбојништва почињеног у Јапану, када је као члан групе Пинк Пантер са још једним лицем отуђио накит вриједан 1,7 милиона еура.

Наиме, службеници шпанске полиције су, 01.03.2018. године, по нашој међународној потјерници лишили слободе Радована Јелушића, који се потраживао ради издржавања затворске казне у трајању од пет година и шест мјесеци на коју је осуђен пресудом Вишег суда у Подгорици 07.05.2015. године, а која је у погледу одлуке о казни преиначена пресудом Апелационог суда Црне Горе, због извршених кривичних дјела разбојништво и фалсификовање исправе која су почињена у Јапану.

Он је ово кривично дјело, како је пресуђено, извршио 14.06.2007. године са Х.Р. на штету златаре „Еxелцо Диамонд“ у Токију. Они су том приликом противправно отуђили накит и дијамантску огрлицу процијењене вриједности око 1,7 милиона еура.

Радован Јелушић је обрађиван у склопу Интерполовог пројекта „Пинк Пантер“ а касније и у склопу Еурополовог пројекта „Диамонд“. Он је лишен слободе у Шпанији као резултат заједничке истраге циљаног трагања између црногорског Одсјека за међународну полицијску сарадњу Интерпол – Еуропол – СЕЛЕЦ и шпанске полиције – Гурадиа Цивиле, а посредством Еуропола.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?