Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Европски љетњи курсеви за студенте

Објављено: 02.03.2018. 15:12 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Љетњи курсеви у трајању од 7 до 14 дана организују се на 50 различитих универзитета у Европи и сваки од њих окупља око 30 интернационалних студената. Организују се на теме из преко 30 различитих области, укључујући технологију, инжењерство, биотехнику, медицину, маркетинг, бизнис и образовање. Право учешћа имају сви студенти из Црне Горе.

Курсеви се састоје од академског дијела, у оквиру којег су организоване различите радионице, предавања, посјете компанијама и друштвеног дијела у оквиру којег су организоване посјете културно-историјским грађевинама и природним љепотама. На крају курса се добија и сертификат, који може носити и одређени број ЕЦТС кредита.

Пријављивање подразумијева се слање мотивационог писма на енглеском језику и одговор на 2 или 3 питања. Факултет који студирате вас не ограничава да се пријавите на курс из те области. Црногорски студенти плаћају 20% од укупне котизације, што подразумијева од 0 до 11 еура у зависности од курса за који се пријављују. У цијену су укључени сви трошкови: храна, смјештај, друштвене и академске активности.

Сви студенти су позвани да у сриједу, 7. марта у 19:00х, у Мтел дигиталној фабрици присуствују бесплатној презентацији европских љетњих курсева за студенте, гдје ће имати прилику да чују све детаљније информације о курсевима, начину аплицирања, као и искуства неких од претходних учесника. За присуствовање презентацији мора се попунити пријава на сајту или Фацебоок страници организације БЕСТ Подгорица.

Више информација, начин аплицирања и листу курсева можете наћи на: www.бест.еу.орг/цоурсес. Пријаве трају до 18. марта. Ово не само да је одлична прилика да студенти науче нешто ново, већ и да се сјајно забаве и стекну пријатеље широм Европе!

Курсеве организује БЕСТ (Боард оф Еуропеан Студентс оф Тецхнологy). У питању је студентска организација основана 1989. године, која данас броји 96 локалних група у 33 земље и преко 4 000 чланова. Мисија ове организације јесте да успостави комуникацију и сарадњу међу европским студентима, омогући им размјену знања и искустава, а све то са циљем развоја њихове глобалне мисли, упознавању других култура, међусобног разумијевања и оспособљавања за даљи рад у интернационалном окружењу.

БЕСТ Подгорица је једна од 96 локалних група са сједиштем на Универзитету Црне Горе. Више информација о њиховом раду можете пронаћи на званичној Фацебоок страници БЕСТ Подгорица или web страници www.бест.ац.ме.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?