Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Расвијетљена два случаја подметања пожара на возилу и трафици; сва четири осумњичена лица лишена слободе

Објављено: 02.03.2018. 17:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње у циљу откривања, расвјетљавања и доказивања кривичних дјела из области пожара, експлозија и хаварија, расвијетлили два случаја подметања пожара и то једно на возилу а друго на трафици. Идентификована су и лишена слободе сва четири осумњичена лица, односно у првом случају лице осумњичено за директно извршење и лице осумњичено за помагање, а у другом случају лице за које се сумња да је подстрекач у извршењу кривичног дјела и лице осумњичено да је то кривично дјело извршило.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су расвијетлили кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари, које се у конкретном случају гони по службеној дужности, а које је почињено 23.02.2018. године на штету М.Б. из Никшића. Полицијски службеници су том приликом лишили слободе Н.В. (20) и А.Р. (23), оба из Никшића, односно лице осумњичено за директно извршење кривичног дјела и лице које се сумњичи да је починило кривично дјело путем помагања. Они су се, како се сумња, по претходном договору, састали у стану који користи А.Р. гдје су се маскиралии за извршење кривичног дјела. Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је Н.В, око 02,15 часова, дошао на лице мјеста и пришао возилу марке „Цитроен Ц4“ никшићких регистарских ознака које је у власништву М.Б, полио га запаљивом течношћу и употребом упаљача изазвао пожар на возилу. А.Р. се, сумња се, за вријеме подметања пожара, налазио у непосредној близини и осматрао околни простор и обавјештавао Н.В. о лицима и возилима која би евентуално могла да наиђу. Након извршења кривичног дјела, осумњичена лица су, сходно претходном договору, побјегла у различитим правцима, а наредног дана они су уништили гардеробу коју су претходно користили, у циљу прикривања трагова на основу којих би могли бити идентификовани. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Никшићу. Након саслушања А.Р. овај тужилац је донио рјешење о задржавању у полицијским просторијама за ово лице до привода судији за истрагу, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари путем помагања. Осумњичени Н.В. је такође лишен слободе и приведен надлежном тужиоцу због постојања основане сумње да је починио кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари.

Надаље, службеници ЦБ Никшић расвијетлили су кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари почињено 23.02.2018. године око 03,20 часова, на штету Л.Ђ, и том приликом лишили слободе З.Л. (53) и Д.Т. (31), оба из Никшића, од којих је први осумњичен да је наручилац извршења овог кривичног дјела односно подстрекач а други да је директни извршилац кривичног дјела. Криминалистичка обрада упућује на сумња да је З.Л. подстрекао Д.Т. на извршење кривичног дјела, односно наручио подметање пожара на трафици „Ленка“ у улици Баја Пивљанина, којом приликом је за извршење тог кривичног дјела ангажовао Д.Т. Сумња се да је за извршење овог дјела, З.Л. опростио дуг који је Д.Т. имао према њему. Д.Т. је, како се сумња, маскиран дошао на лице мјеста и употребом подесног средства поломио стакло на трафици, а потом унутрашњост и спољашњост објекта полио запаљивом течношћу након чега је изазвао пожар на објекту. Након подметања пожара Д.Т. се удаљио у непознатом правцу. Криминалистичком обрадом полицијски службеници су дошли до сазнања о могућем мотиву. О догађају је обавијештен државни тужилц у ОДТ у Никшићу који је наложио да се З.Л. лиши слободе. Након саслушања овог лица државни тужилац је за њега донио рјешење о задржавању у полицијским просторијама до привода судији за истрагу, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари путем подстрекавања. По налогу државног тужиоца Д.Т. је лишен слободе због сумње да је починио кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари и биће приведен том тужиоцу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?