Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: У кратком року лишен слободе осумњичени за отмицу и противправно лишење слободе једног лица

Објављено: 02.03.2018. 21:17 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су јуче лишили слободе лице осумњичено да је истог дана са још три, за сада непозната лица, починило кривично дјело отмица и кривично дјело противправно лишење слободе. Лице оштећено у овом догађају је задобило лакше тјелесне повреде.

Наиме, службеници Станице криминалистичке полиције за сузбијање имовинског криминалитета ЦБ Подгорица су, 01.03.2018. године, у вечерњим часовима лишили слободе М.И. (32) из Подгорице због постојања основане сумње да је са још три непозната лица истог дана починио наведена кривична дјела на штету И.Џ. (38) из Републике Србије са боравком у Подгорици.

М.И. и ова три лица су, како се сумња, оштећеног И.Џ. приморали да уђе у возило и затим га одвезли до мјеста Биоче, гдје су, ударајући га и потапајући га у воду у ријеци Морача, покушавали да га натјерају да призна да је отуђио двије бушилице. Ради се о двије „Хилти“ бушилице које су отуђене из стана М.И. а у којем је претходно отац И.Џ. био ангажован на одређеним занатским радовима.

Оштећени је, у страху за свој живот, признао да је отуђио поменуте бушилице. Ова лица су након изнуђеног признања престала са малтретирањем И.Џ. и натјерала га да уђе у пртљажник возила. Они су га потом одвезли до мјеста на којем станује и пустили га да иде. И.Џ. је овом приликом задобио лакше тјелесне повреде које су медицински констатоване.

Службеници ЦБ Подгорица су, одмах по сазнању за догађај, предузели мјере и радње које су резултирале идентификовањем осумњиченог М.И, док се на идентификовању осталих лица која су, како се сумња, са њим починила ова кривична дјела интензивно ради.

Осумњичени М.И. ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужиоцу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?