Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Министарка науке на донаторском састанку Регионалног савјета за сарадњу у Бриселу

Објављено: 05.03.2018. 14:42 Аутор: Министарство науке
На позив Регионалног савјета за сарадњу (Регионал Цооператион Цоунцил-РЦЦ), министарка науке др Сања Дамјановић учествоваће на 4. састанку Донаторске подршке за Западни Балкан који се, у организацији РЦЦ-ја одржава у Бриселу, Белгија, 13. марта 2018. године.

Састанак ће бити прилика да се на бази важећих стратешких докумената РЦЦ-ја, међу којима је и Радни програм за 2017-2019. годину, сагледају могућности донаторске подршке за Међународни институт - СЕЕИИСТ, имајући у виду да поспјешивање мобилности, јачање регионалне и међународне сарадње као и конкурентности у Југоисточној Европи представља управо приоритете овог Савјета. Такође, имплементацијом Стратегије Југоисточне Европе 2020 (СЕЕ2020), за коју је задужен поменути Савјет, предвиђена је донаторска подршка при чему ће, на поменутом састанку учествовати представници корисничких институција из земаља Западног Балкана, различити донатори, регионални координатори, као и билатерални донори односно међународне организације.

У смислу обезбјеђења донаторске подршке, овај састанак представља наставак активности договорених на састанку лидера земаља Западног Балкана који је 12. јула 2017. године одржан у Трсту (Република Италија), којим је, поред осталог, предвиђено и да Регион Западног Балкана буде означен као један од приоритета за инвестиције и јачање комерцијализације истраживања.

Како би се остварили циљеви Донаторског састанка, планирано је учешће Канцеларија НИПАК-а (Националних ИПА Канцеларија), Националних координатора за СЕЕ2020, Националних координатора и Националних контакт особа задужених за спровођење вишегодишњих акционих планова за регионални економски развој (МАП РЕА). Састанак ће бити организован тако да омогући и представницима националних институција и представницима донатора пуну размјену информација и отворених питања, како би се препродио јаз и реализовале потребе на регионалном нивоу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?