Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Међународни Мастерцласс “Хандс он Партицле Пхyсицс” 23. марта

Објављено: 05.03.2018. 16:27 Аутор: Министарство науке
Министарство науке у сарадњи са Универзитетом Црне Горе – Природно-математичким факултетом и Европском организацијом за нуклеарна истраживања (ЦЕРН) организује Међународни час физике честица Мастерцласс под покровитељством ЦЕРН-а и групе ИППОГ (Интернатионал Партицле Пхyсицс Оутреацх Гроуп), у петак, 23. марта 2018. године, у 9 часова и 20 минута (сала 210 Природно-математичког факултета).

“Мастерцлассес - Хандс он Партицле Пхyсицс” је образовно-истраживачки програм у оквиру којег учествује око 200 научних из 55 земаља широм свијета.
Први дио програма обухвата виртуелну посјету ЦЕРН-у, уводна излагања о теоријским и експерименталним аспектима елементарних честица и њихових интеракција. Други дио програма се састоји од вјежби које укључују анализу података и идентификацију честица на основу експерименталних догађаја евидентираних на експериментима у ЦЕРН-у и квиза, у којем ће ученици моћи да своје резултате упоређују са вршњацима из осталих европских градова.

Ово ће бити јединствена прилика за ученике средњих школа да учествују у овом међународном програму и ближе се упознају са реалним истраживачким животом у једној од најатрактивнијих области, физике честица.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?