Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Радни састанак са представницама Министарства одрживог развоја и туризма поводом сарадње са ЦЕРН-ом

Објављено: 05.03.2018. 17:32 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke
Министарка науке др Сања Дамјановић састала се данас са представницама Министарства одрживог развоја и туризма, господјом Тамаром Дјуровић, начелницом Дирекције за заштиту ваздуха и заштиту од буке у животној средини, и господјом Наташом Бјелицом, самосталном савјетницом у истој Дирекцији.

Повод за организацију састанка је разматрање подршке Министарства науке успостављању сарадње Министарства одрживог развоја и туризма са Европском организацијом за нуклеарна истраживања из Женеве (ЦЕРН), у области заштите од јонизујућег зрачења.

На састанку су сагледане могућности за планирање будуће сарадње Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе са ЦЕРН-ом, кроз прикључење Министарства новим експериментима ЦЕРН-а за наведене области, кореспондирала би са активностима које поменуто Министарство спроводи на националном нивоу, кроз легислативни оквир као и кроз пројектне активности на медјународном плану, у првом реду сарадњу са Међународном агенцијом за атомску енергију из Беча, те сарадњу са Европском комисијом кроз Инструмент за предприступну подршку (ИПА).

Такође, сарадња са ЦЕРН-ом би била одличан наставак већ реализованих активности Министарства одрживог развоја и туризма на плану приступања Црне Горе Европској унији, кроз допринос напретку у преговарачким поглављима везаним за животну средину, енергетику, вањску безбједносну и одбрамбену политику, дакле свим онима у којима се налази тематика везана за заштиту од јонизујућих зрачења. Овим би се такође, још једном потврдила добра сарадња два министарства а дао би се и допринос унапредјењу система Р&Д (Истраживање и развој).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?