Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Састанак о истраживању и иновацијама на Западном Балкану 21. и 22. марта у Скопљу

Објављено: 05.03.2018. 19:43 Аутор: Министарство науке
Састанак о истраживању и иновацијама на Западном Балкану, чији је домаћин македонско Министарство образовања и науке, а организатор Европска комисија – Генерални директорат за истраживање и иновације, одржаће се 21. и 22. марта ове године у Скопљу.

Циљ састанка у Скопљу је да прати статус реализованих активности земаља Западног Балкана од састанка Управљачке Платформе за истраживање и иновације, одржане у Београду у септембру 2017. године. Посебно, земље ће презентовати мјере за истраживање и иновације у оквиру Програма економских реформи и напредак у припреми стратегија паметне специјализације.

Другог дана састанка одржаће се сесија о регионалној истраживачкој инфраструктури, у оквиру које ће посебан фоцус бити на статус регионалног пројекта за успостављање Међународног научног института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе.

Представници земља осврнуће се и на нову Стратегију проширења ЕУ, тј. улогу земаља Западног Балкана у ФП9 у контексту проширења.

Састанак уједно садржи и припремне активности за Управљачку Платформу за истраживање и иновације за земље Западног Балкана (Wестерн Балканс Стееринг Платформ он Ресеарцх анд Инноватион), која ће бити одржана истовремено када и Министарска Платформа за образовање и обуку, 25-26. јуна 2018. године, у Бриселу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?