Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Лишен слободе осумњичени за три кривична дјела из области имовинских деликата

Објављено: 05.03.2018. 20:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили три кривична дјела и то кривична дјела крађа, разбојништво и разбојништво у покушају. Полицијски сужбеници су том приликом лишили слободе лице осумњичено да је починило ова кривична дјела.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 03.03.2018. године, лишили слободе О.Ђ. (19) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио крвична дјела крађа, разбојништво и разбојништво у покушају.

О.Ђ. је кривично дјело крађа починио на начин што је, како се сумња, 01.03.2018. године око 21,40 часова, дошао у спортску кладионицу „Волкано“ у улици Московска, и од запослене захтијевао да му преда пазар. Он је том приликом, сумња се, отуђио новац у износу од 180 еура, након чега се удаљио у непознатом правцу. Надаље, он је кривично дјело разбојништво у покушају на штету маркета „Лида“ у Булевару Пера Ћетковића, починио, сумња се, на начин што је, 02.03.2018. године око 07,15 часова, уз пријетњу ножем од запослене захтјевао да му преда пазар што је она одбила а осумњичени О.Ђ. се удаљио у непознатом правцу. Кривично дјело разбојништво на штету маркет „Вип“ у улици Светозара Марковића, О.Ђ. је како се сумња починио, 02.03.2018. године око 07,50 часова, на начин што је у објекат ушао маскиран и уз пријетњу ножем од запослене захтјевао да му преда пазар, што је она и учинила. Он је том приликом, сумња се, отуђио новац у износу од 50 еура, након чега се удаљио у непознатом правцу.

Ова кривична дјела су расвијетљена захваљујући оперативном раду службеника Једнице криминалистичке полиције за сузбијање разбојништава ЦБ Подгорица, који су предузимањем интензивних мјера и радњи на терену дошли до сазнања о могућем извршиоцу што је резултирало и лишењем слободе осумњиченог О.Ђ.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се О.Ђ. лиши слободе и да му се приведе уз посебан извјештај као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, због основане сумње да је починио наведена кривична дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?