Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљено подметање пожара на два возила извршено у јулу 2017. године; против осумњиченог тужиоцу поднијет посебни извјештај

Објављено: 06.03.2018. 19:21 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица расвијетлили су подметање пожара на два возила у власништву М.К. из Подгорице, које је извршено у јулу прошле године, и с тим у вези надлежном тужиоцу јуче поднијели посебни извјештај против осумњиченог Ф.С. (30) из Подгорице.

Ф.С. се сумњичи да је том приликом починио кривично дјело изазивање опште опасности у стицају са кривичним дјелом уништење и оштећење туђе ствари. У догађају је пожар подметнут на два возила у власништву М.К. а пожар се потом проширио и на још три возила која су била паркирана у близини.

Наиме, постоје основи сумње да се Ф.С. 12.07.2017. године око 00,15 часова, довезао мотоциклом у улицу Васа Раичковића у Подгорици, након чега је пришао путничком моторном возилу марке „Ауди А6“, власништво М.К, а затим и возилу марке „Мерцедес А 180“ , такође власништво М.К, која су се налазила на паркинг простору у наведеној улици, те да је потом на овим возилима изазвао пожар на начин што је ова два возила полио запаљивом течношћу – бензином а затим извршио паљење односно иницирање пожара усљед којег су предметна два возила уништена. Ф.С. је потом, сумња се, побјегао са лица мјеста.

Службеници ЦБ Подгорица су, по налогу надлежног државног тужиоца у ОДТ у Подгориц,и предузели увиђајне мјере и радње уз учешће судског вјештака за пожаре, експлозије и хаварије. Вршењем увиђаја је констатовано да се пожар проширио и на три возила која су се налазила у низу паркирана поред два поменута возила. Та три возила су оштећена дејством пожара. Од стране службеника ЦБ Подгорица су са лица мјеста изузети трагови ради вјештачења.

У циљу расвјетљавања наведеног кривичног дјела, службеници ЦБ Подгорица су предузимајући континуиране криминалистичко – оперативне мјере и радње у дужем периоду, дошли до сазнања о могућем идентитету извршиоца овог кривичног дјела. Све спроведене активности резултирале су идентификовањем Ф.С. као осумњиченог лица и подношењем тужиоцу посебног извјештаја, као допуне кривичне пријаве претходно поднијете по непознатом извршиоцу, против Ф.С. који се потражује од стране полицијских службеника.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?