Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Радни састанак министарке Дамјановић са представницима Завода за интелектуалну својину

Објављено: 06.03.2018. 20:16 Аутор: Министарство науке
Министарка науке др Сања Дамјановић састала се данас са директорицом Завода за интелектуалну својине Црне Горе Валентином Радуловић Шћепановић.

На састанку је било више ријечи о будућим моделима сарадње Министарства и Завода, који ће у сљедећем периоду активно радити на учлањењу у Европску организацију за интелектуалну својину (ЕПО).

У разговору је предложено да се у оквиру фестивала Отворени дани науке, које Министарство науке реализује већ седам година у циљу популаризације науке, такође промовишу и иновације и заштита интелектуалне својине путем Сајма иноватора, на којем би црногорски иноватори имали прилику да представе своје резултате. Додатно, иницирано је успостављање првог Центра за Трансфер технологија у Црној Гори, а који би представљао спону између науке и привреде у којем долази до размјене знања, искустава, идеја и нових технологија.

Такође, саговорници су истакли да би било неопходно покренути регионални часопис посвећен заштити интелектуалне својине, а што могу предложити на сљедећем састанку Регионалног савјета за сарадњу (РЦЦ).

Састанку су присуствовали, испред Министарства науке, генерални директор Директората за научноистраживачку дјелатност др Дарко Петрушић, секретарка Министарства Смиљана Прелевић, а из Завода за Интелектуалну својину савјетници директорице Дарко Бакић и Наташа Вукашиновић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?