Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић посјетио Национално склониште за жртве трговине људима и Сигурну женску кућу

Објављено: 06.03.2018. 23:51 Аутор: МУП
Министар унутрашњи послова Мевлудин Нухоџић посјетио је данас Национално склониште за жртве трговине људима и Сигурну женску кућу у Подгорици. Данашња посјета организована је у оквиру плана обиласка невладиних организација које пружају смјештај и заштиту жртвама насиља.

ВИДЕО: Посјета Националном склоништу за жртве трговине људима - КАДРОВИ 

ВИДЕО: Посјета Сигурној женској кући - КАДРОВИ

ВИДЕО: Министар Мевлудин Нухоџић изјава поводом посјете Националном склоништу за жртве трговине људима и Сигурној женској кући

ВИДЕО: Национално склониште за жртве трговине људима, Аида Петровић - ИЗЈАВА

ВИДЕО: Сигурна женска кућа, Љиљана Раичевић - ИЗЈАВА

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreОве активности, како је казао министар, имају за циљ унапређење сарадње између Министарства унутрашњих послова и организација које се баве проблемима насиља, прије свега породичног насиља и насиља над женама. Министар Нухоџић исказао је увјерење да ће се кроз рад Оперативног тима, који је већ почео са радом, дати пуни допринос квалитетној координацији надлежних институција са цивилним сектором у борби против насиља, а прије свега насиља над дјецом и женама.

Министар Нухоџић упутио је позив и охрабрење свим грађанкама и грађанима да без страха пријављују насилнике, у циљу ефикасног супротстављања насилничком понашању.

Директорица Црногорског женског лобија и координаторка Националног склоништа за жртве трговине људима, Аида Петровић, казала је да данашња посјета министра представља позитван сигнал од стране државе да ће досадашња добра и квалитетна сарадња бити додатна унапријеђена и поручила да се једино обостраним и заједничким радом може дати додатни квалитет рјешавању проблема жртава.

Директорица Сигурне женске куће Љиљана Раичевић изразила је задовољство због уприличене посјете, и подсјетила да је то уједно и прва организована посјета са нивоа министра унутрашњих послова овој невладиној Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Goreорганизацији. Она је додала да вјерује да ће сарадња Министарства унутрашњих послова и Сигурне женске куће наставити да се развија у позитивном правцу, а министрову посјету протумачила као допринос ставу да се насиље неће толерисати и да ће МУП, у оквиру својих надлежности, настојати да промовише нулту толеранцију на овај негативни друштвени феномен.

Данашња посјета Националном склоништу за жрве трговине људима и Сигурној женској кући прва је у низу планираних посјета, будући да ће министар Нухоџић у наредном периоду обићи све организације у Црној Гори које се баве породичним насиљем.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?