Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2018. годину.

Објављено: 07.03.2018. 17:27 Аутор: МПРР
Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2018. годину, објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2018. годину.

Неправилно складиштење стајњака у сточарској производњи има негативан утицај на стање земљишта, воде и ваздуха, те је у циљу адекватног уређења економског дворишта и спречавања негативних ефеката на животну средину, Министарство обезбиједило подршку за изградњу и/или реконструкцију објеката (базена) за складиштење стајског ђубрива или набавку специјализованих танкова за лагеровање стајњака.

Основна подршка Министарства износи 60% од укупне вриједности инвестиције, односно 70% за младе пољопривреднике.

За подршку по овом Јавном позиву могу конкурисати сва пољопривредна газдинства која су регистрована у Регистру газдинстава и која, у тренутку подношења захтјева за одобравање подршку по овом Јавном позиву, посједују најмање 5 условних грла (50 оваца, 50 коза, 5 крава/бикова, 10 јуница) регистрованих у регистру за идентификацију и обиљежавање животиња.

Рок за подношење Захтјева за одобравање пројекта је 07. април 2018. године. У случају ранијег утрошка средстава, Јавни позив ће бити закључен, о чему ће произвођачи бити обавијештени на вријеме.

Детаљније информације о овој врсти подршке, критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, као и Захтјев за одобровање пројекта налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/482-150.


Овдје можете преузети:



Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2018. годину.

ЗАХТЈЕВ ЗА ОДОБРАВАЊЕ ПРОЈЕКТА - УПРАВЉАЊЕ СТАЈСКИМ ЂУБРИВОМ - 2018.

ЗАХТЈЕВ ЗА ОДОБРАВАЊЕ ПЛАЦ´АЊА - УПРАВЉАЊЕ СТАЈСКИМ ЂУБРИВОМ - 2018.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?