Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Састанак са представницима Националне организације за ријетке болести Црне Горе

Објављено: 07.03.2018. 18:28 Аутор: мрсс
Генерални директор директората за социјално старање и дјечију заштиту Горан Кушевија разговарао је са Наташом Булатовић извршном директорицом Националне организације за ријетке болести Црне Горе. Састанку су присуствовали Радмила Бајагић, правник у Удружењу и Будимка Новаковић самостални савјетник И за социјалну заштиту.

Тема састанка је била могућност остваривања права из социјалне и дјечје заштите, прије свега права на додатак за његу и помоћ и личну инвалиднину за особе која болују од ријетких болести.

Извршна директорица Наташа Булатовић упознала је присутне да Националне организације за ријетке болести Црне Горе, социјално-хуманитарно удружење које промовише хуманост, социјалну укљученост, превенцију, лијечење, заштита људских права особа обољелих од ријетких болести и да је одржана Прва национална конференција под називом „На путу ка ЕУ: Црна Гора и ријетке болести“ , како би јавности указали са којим се проблемом заједница и особе обољели од ријетких болести суочавају. 

На састанку Горан Кушевија је упознао представнике Националне организације за ријетке болести Црне Горе о подршци коју Министарстарство рада и социјалног старања, у оквиру своје надлежности, може да пружи особома која болују од ријетких болести, прије свега у начину и условима остваривања материјалних давања и услуга из социјалне и дјечје заштите.

Горан Кушевија је указао на активности које Министарство уз имплементациону подршку УНДП-а предузима како би се формирало Јединствено тијело вјештачења за особе са инвалидитетом.

Најављена је даље сарадња у циљу унапређења социјалне заштите особа која болују од ријетких болести.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?