Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Будви одржан састанак делегација шефова граничних полиција Црне Горе, Албаније и Косова; потписан Пословник о раду Заједничког центра за полицијску сарадњу у Плаву

Објављено: 07.03.2018. 19:07 Аутор: УП
Руководиоци граничних полиција Црне Горе, Албаније и Косова су јуче у Будви потписали Пословник о раду Заједничког центра за полицијску сарадњу у Плаву.

Наиме, шефови граничне полиције Црне Горе Веско Дамјановић, Републике Албаније Аида Веизај и Републике Косова Шабан Гуда су јуче у Будви, у хотелу Авала, одржали координациони састанак делегација шефова граничних полиција ове три државе и потписали Пословник о раду за Заједнички центар за полицијску сарадњу у Плаву.

Протоколом између министарстава унутрашњих послова Црне Горе, Републике Албаније и Републике Косово, који је наиме потписан 30.05.2017. године у Плаву, предвиђено је оснивање Заједничког центра за полицијску сарадњу, у циљу унапрјеђења и даљег развоја полицијске сарадње три држава.

Јучерашњим потписивањем Пословника о раду Заједничког центра у Плаву договорено је радно вријеме 24/7 у просторијама Станице граничне полиције Плав – Регионалног центра Сјевер, а такође су уређени начини комуникације, размјене информација, коришћења униформе и оружја, кућни ред, односи међу запосленима и коришћења службених просторија као и друге релевантне чињенице битне за ефикасно функционисање службеника граничних полиција који ће бити ангажовани у оквиру Заједничког центра. Заједнички центар ће између осталог бити задужен за благовремену размјену информација и података о тренутном стању и специфичним догађајима везаним за граничну контролу и прекогранични криминал, сарадњу између граничних служби полицијских организација три државе, сарадњу са другим центрима за полицијску сарадњу као и сарадњу са другим надлежним тијелима која се баве овим питањима у региону и у државама чланицама Европске уније.

Подсјећамо да су подршку у обезбјеђивању услова за реализацију овог пројекта пружили међународна организација за миграције – ИОМ и Амбасада Савезне Републике Њемачке у Црној Гори. Осим помоћника директора Управе полиције МУП-а Црне Горе за Сектор граничне полиције Веска Дамјановића, састанку поводом потписивања Пословника испред црногорске стране присуствовали су и начелник Одсјека за надзор државне границе Војислав Драговић и начелник Одсјека за странце, визе и сузбијање незаконитих миграција Дејан Андрић.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?