Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Такмичење за најљепше писмо 2018

Објављено: 07.03.2018. 19:20 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Пошта Црне Горе у сарадњи са Министарством просвјете и ове године организује Национално такмичење за најљепше писмо. У оквиру Међународног такмичења, које већ 47 године организује Свјетски поштански савез, ученици основних школа узраста 9-15 година имају прилику да учествују на Националном такмичењу за најљепше писмо.

Свјетски поштански савез одређује тему Такмичења и она ове године гласи: Замислите да сте писмо које путује кроз вријеме. Коју поруку желите да пренесете својим читаоцима? (Имагине yоу аре а леттер травеллинг тхроугх тиме. Wхат мессаге до yоу wисх то цонвеy то yоур реадерс?)
Литерарни радови црногорских ученика високо су рангирани на претходним такмичењима и више година заредом су међу најбољима на Међународном такмичењу за најљепше писмо у коме учествују дјеца из великог броја земаља свијета. Циљ Такмичења је подстицање креативности и писмености дјеце, као и ширење пријатељства.

Школе врше предизбор радова и до 31. марта 2018. године три најбоља рада из своје школе упућују на адресу: Пошта Црне Горе, с назнаком "За литерарни конкурс", Улица слободе, бр. 1, 81000 Подгорица.

Најбоље радове из свих школа прегледаће стручна Комисија коју именује Министарство просвјете. Комисија ће одабрати четири најбоља рада на националном нивоу. за прво, друго и треће мјесто, као и посебну награду. Првонаграђени рад ће бити преведен на енглески језик и упућен на Међународно такмичење за најљепше писмо. Комисија ће, такође, издвојити још шест нарочито успјелих радова чији ће аутори добити похвалу.

Конкурс је отворен до 31. марта 2018. године

Циљ и правила Такмичења за најљепше писмо 2018.доцx

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?