Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка науке на радном састанку са менаџерима Монтенегро Бизнис Алијансе

Објављено: 07.03.2018. 20:37 Аутор: Министарство науке
Министарка науке др Сања Дамјановић састала се данас са менаџерима Монтенегро Бизнис Алијансе Бојаном Калезић и Миланом Драгићем.

Монтенегро Бизнис Алијанса (МБА) је пословна асоцијација која окупља предузетнике, домаће и стране инвеститоре. Представници Алијансе су упознали министарку са радом Алијансе која од свог оснивања ради на промоцији развоја приватног сектора и указује на проблеме у постојећој законској регулативи, са намјером да кроз понуђене приједлоге допринесе отклањању постојећих баријера и унаприједјењу укупног амбијента за бизнис у Црној Гори.

Монтенегро Бизнис Алијанса данас окупља око 500 најуспјешнијих предузећа у Црној Гори. У разговору са министарком је констатовано да је неопходно направити спону између науке и бизниса, упознати привредне субјекте са ЕУ програмима Хоризонт 2020 и ЦОСТ, из којих је управо приватни сектор у 2017. години повукао највише средстава, те инспирисати младе људе да представе своје идеје приватном сектору.

У том контексту, било је више ријечи о развоју старт-уп предузећа, те уклањању бизнис баријера, а што је један од приоритета Министарства науке у наредном периоду, како је нагласила министарка, јер млади људи све више у иновативном предузетништву виде шансу за запошљавање. Из Алијансе су овом приликом представили часописе за основце и средњошколце који имају за циљ развијање предузетничког духа код младих људи, као и друге програме, семинаре и едукације намијењене развијању бизнис идеја.

С тим у вези, на састанку су разматрани будући модели сарадње Министарства и Алијансе како би се смањила бирократија, јавност упознала са могућностима на тржишту и поспјешила сарадња приватног и јавног сектора.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?