Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић разговарала са предсједником Европског покрета у Црној Гори

Објављено: 07.03.2018. 20:51 Аутор: Министарство науке
Министарка науке др Сања Дамјановић разговарала је данас са предсједником Европског покрета у Црној Гори Момчилом Радуловићем.

На састанку је било више ријечи о раду Европског покрета, чији је циљ едукација о Европској унији, њеним вриједностима и структури, начину функционисања, као и самом процесу европских интеграција.

Предсједник Европског покрета је министарки Дамјановић представио пројекат који укључује неколико министарстава и има за циљ формирање Фонда за европско знање, у оквиру којег ће бити омогућене стипендије за магистарске и докторске студије ради стицања специфичних знања и вјештина, а које су потребне ресорним министарствима у контексту приступања Црне Горе Европској унији.

Разговарано је о моделима сарадње Министарства и ове организације, чија мисија је посвец́ена јачању владавине права, повец́ању транспарентности у државним и локалним институтцијама, побољшање сарадње државе и пословног сектора, као и унапријеђењу регионалне и међународне сарадње.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?