Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СЕЛЕКЦИЈА СРЕДЊОШКОЛАЦА ЗА СТИПЕНДИЈЕ „УЈЕДИЊЕНИХ СВЈЕТСКИХ КОЛЕЏА“ (УWЦ) ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. И 2019/2020. ГОДИНУ

Објављено: 08.03.2018. 19:06 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Завршни интервју са предложеним кандидатима биће обављен у понедјељак, 12. марта 2018. године у просторијама Министарства просвјете Црне Горе.

У понеђељак, 12. марта 2018. године, у просторијама Министарства просвјете Црне Горе, Вака Дјуровића б. б., почев од 10:00 сати, биће обављен интервју са најбољим ученицима ИИ разреда црногорских/гимназија/средњошколских центара које су наставничка вијећа предложила за једну од 3 стипендије „Уједињених свјетских колеџа“, за школску 2018/2019. и 2019/2020. годину, и то:

- 1 стипендија за Колеџ у Дуину, Италија
- 1 стипендија за Колеџ у Мостару, БиХ
- 1 стипендије за Колеџ у Фрајбургу, СР Њемачка

У 17 колеџа (БиХ, Италија, Норвешка, Њемачка, Велика Британија, Холандија, Јерменија, Јапан, Канада, Кина, Нови Мексико, Хонг Конг, Индија, Свазиленд, Коста Рика, Сингапур И Тајланд), настава се обавља према међународном програму Интернатионал Баццалауреате (ИБ). То је један од најпознатијих средњошколских програма и признају га сви водећи свјетски универзитети. Током 60-тих година, управо је УWЦ помогао стварању ИБ програма, а и данас активно учествује у развоју нових ИБ предмета у појединим колеџима.

Школовање на овим колеџима, који су 2012. године прославили 50 година постојања, представља припрему за наставак универзитетских студија у матичној земљи, или иностранству.

Селекциона комисија састављена је од представника ове Организације, Министарства просвјете Црне Горе, Универзитета Црне Горе и 1-2 бивша стипендиста ове Организације који живе и раде у Црној Гори

У року од највише 10 дана након интервјуа биће позната имена добитника ових стипендија за наредно двогодиште, а одабраће се и резервни кандидати.
Мапа УWЦ.доцx

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?