Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у прераду на газдинствима за 2018. годину

Објављено: 09.03.2018. 14:44 Аутор: МПРР
Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2018. годину данас је објавило Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у прераду на газдинствима за 2018. годину.

Кроз овај јавни позив пољопривредни произвођачи могу набавити и уградити намјенску, нову опрему за чување, прераду и паковање производа као и адаптирати постојеће објекте за прераду, како би се испунили захтјеви хигијене прописани националним законодавством у циљу обезбјеђивања захтјева за безбједност хране.

Подржавају се инвестиције у висини од 1.000,00€ до 10.000,00€, док је подршка министарства до 50% укупног износа одобрене инвестиције, односно 60% за подносиоце захтјева млађе од 40 година.

Корисници подршке овог Јавног позива су физичка или правна лица која морају бити регистрована у Регистру пољопривредних газдинстава најкасније до тренутка подношења захтјева за одобравање пројекта.

Рок за подношење Захтјева за одобравање пројеката је 9. април 2018. године.

Детаљније информације о овој врсти подршке, критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, као и Захтјеви за одобравање налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/482-150.


Овдје можете преузети:

Јавни позив за за додјелу подршке инвестицијама у прераду на газдинствима за 2018. годину.

Захтјев за одобравање пројекта - Јавни позив за подршку преради на газдинству 2018.

Захтјев за одобравање плаћања - Јавни позив за подршку преради на газдинству 2018.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?