Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Припадници ВИИИ контингента Војске Црне Горе стигли у Авганистан

Објављено: 09.03.2018. 19:27 Аутор: мод
Припадници ВИИИ контингента ВЦГ у мисији „Одлучна подршка“ (Ресолуте Суппорт), стигли су у Авганистан, гдје је у току примопредаја дужности са ВИИ контингентом.

Током испраћаја, министар одбране мр Предраг Бошковић је истакао значај ангажовања припадника ВЦГ у међународним мировним мисијама.

„Тиме Црна Гора показује да је посвећена миру, стабилности и просперитету на глобалном нивоу и да улаже напоре како би показала да је равноправан савезник у друштву најразвијенијих држава - чланица НАТО“, напоменуо је Бошковић. 

Он је, обраћајући се војницима, нагласио да увијек морају имати на уму да носе униформу и обиљежја Војске Црне Горе, те да их рад колега који су претходно били ангажовани у мисији, обавезује на поштовање највиших стандарда у извршавању додијељених задатака.

Командант ВИИИ контингента, мајор Владо Булајић захвалио се на указаном повјерењу и нагласио да учесници мисије РС исказују приврженост стратешким опредјелјенјима Црне Горе и њене Војске у давању доприноса одржавању стабилности у том дијелу свијета.

„Послије шест мјесеци захтјевне обуке, са сигурношћу могу рећи да је и ВИИИ контингент спреман да одговори свим задацима током реализације мисије, онако како то доликује припадницима ВЦГ, промовишући вриједности наше војске - патриотизам, војну традицију и морално насљеђе“, истакао је мајор Булајић. 
 
Припадници ВИИИ контингента ће у мисији „Одлучна подршка“ бити ангажовани до септембра ове године.

mod mod mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?